Rólunk

A BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítvány 2020. május 13. napján jött létre.

Európa légiközlekedését komolyan érinti a 2020-as koronavírus-járvány. A kontinens légiközlekedési kapacitásainak nagy részét átmenetileg elveszítette. A válság a budapesti repülőteret is drasztikus mértékben érinti. Összehasonlításképp: 2019 március 31-én napi 45 700 utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ez a szám 2020 márciusának végén 520 fő volt.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. kiemelten fontosnak tartja, hogy a BUD csoport munkavállalóinak egészsége és anyagi biztonsága fennmaradjon. A vállalat január óta számos intézkedést tett annak érdekében, minél több munkahelyet megvédjen és biztosítsa a munkavállalók biztonságos munkavégzését. Ennek a folyamatnak egy lépése, hogy a Budapest Airport kezdeményezésére létrejött a BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítvány.

A kezdeményezést a Budapest Airport vezetősége a saját fizetésének egy részének felajánlásával indította az útjára, majd a Budapest Airport részvényesei úgy döntöttek, a már befolyt összeg megduplázásával támogatják a BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítvány tevékenységét.

Az alapítvány célja, hogy támogatás nyújtásával enyhítse a COVID-19 járvány okozta egészségügyi és/vagy gazdasági következményeket, melyek a repülőtéri üzemeltetésben részt vevő szervezetek (Budapest Airport Zrt., BUD Security Kft., RÜK Kft.) munkavállalóit, egyéb munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló közreműködőit, és ezen személyek közeli hozzátartozóit érintik.

Támogatás igényléséhez  kattintson ide.

A támogatások odaítéléséről az alapítvány kuratóriuma dönt. A kuratórium tagjai:

  • Zahorán-Pirisi Zsuzsa (elnök)
  • Valentínyi Katalin
  • Eiszrich László

Az alapítvány munkáját – tetszés szerinti vagyoni hozzájárulással – bárki támogathatja, a támogatásokat a következő számlaszámon fogadjuk:

Kedvezményezett neve: BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítvány

Számlaszám: 10402142-50526971-77571006

Számlavezető bank: K&H Bank